Kansainvälinen yhteistyö

Kansainvälinen yhteistyö

Pohjoismainen keittiömestariliitto: Nordic Chefs (NKF)

Suomi on Pohjoismaiden Keittiömestariliiton (Nordisk Kökkenchef Federation NKF:n) jäsen. Muut jäsenmaat ovat Ruotsi, Norja Tanska ja Islanti. Puheenjohtajana toimii Kristine H. Hartviksen.
NKF:n hallituksessa Suomen edustajina ja varsinaisina jäseninä toimivat Suomen Keittiömestarit ry:n puheenjohtaja Ulla Liukkonen ja varapuheenjohtaja Petri Selander, varajäsenenä kilpailuvastaava Markku Ojala.

nordicchefs.com

Maailman keittiömestariliitto: World Association of Chefs’ Societies, Wordchefs

Suomen Keittiömestarit ry on maailman keittiömestariliiton World Association of Chefs Societies (World Chefs) jäsen. World Chefs on perustettu vuonna 1928 ja se on jaettu kuuteen maantieteelliseen alueeseen. Suomi kuuluu Europe-North alueeseen. Worldchefsin jäseninä ovat yli 100 maan keittiömestariyhdistykset, joiden kautta järjestöön kuuluu yli 10 miljoonaa henkilöjäsentä. Yhdistys järjestää vuosittain maailmanlaajuisen kongressin joka toinen vuosi, jonka lisäksi pidetään aluekokouksia.

Henkilöedustajat

World Chefsin presidenttinä toimii Thomas Gugler Saksasta.
Europe-North -aluejohtajana toimii Neil Thomson Skotlannista.
Suomen edustajana toimii Suomen Keittiömestareiden varapuheenjohtaja Petri Selander.

World Chefsin suomalaiset kunniajäsenet

World Chefsin elinikäisen kunniajäsenyyden ovat Suomesta saaneet Osmo Norha ja Martti Lehtinen (2006) ja Ulla Liukkonen (2020).

worldchefs.org