Suomen kokkimaajoukkue oli kokkiolympialaisten toiseksi paras Chef’s Table -kilpailusarjassa 

Suomen kokkimaajoukkue oli kokkiolympialaisten toiseksi paras Chef’s Table -kilpailusarjassa

Suomen kokkimaajoukkue palkittiin toiseksi parhaana Chef’s Table -kilpailusarjassa IKA/Culinary Olympics –kilpailuissa Stuttgartissa, Saksassa. Kansallisten joukkueiden kokonaiskilpailun voitto meni Norjaan, hopea Ruotsiin ja pronssi Islantiin. Saatujen pisteiden perusteella Singapore oli neljäs ja Suomi viides kaikkiaan 29 maan joukosta.

Suomen kokkimaajoukkue oli mukana IKA/Culinary Olympics -kokkiolympialaisissa kansallisten joukkueiden kilpailussa, jossa 29 maata kisasi Chef’s Table  ja Hot Kitchen -sarjoissa. Kilpailu pidettiin 15.2. – 19.2.2020 Stuttgartissa, Saksassa.

– Joukkue teki parhaansa ja olen todella tyytyväinen kaikkien panokseen. Kisa oli todella kova, kertoi toiminnanjohtaja Tapio Laine Culinary Team of Finlandista.

– Lähdimme kokonaiskilpailun kultajahtiin ja joukkueen suoritus oli kova. Olen pettynyt, ettei se tällä kertaa riittänyt voittoon asti. Kilpailutilanteessa kaikki on mahdollista. Joukkue teki kuitenkin parhaansa ja olen heistä todella ylpeä, kertoi joukkueenjohtaja Kristian Vuojärvi.

Kansallisten joukkueiden kokonaiskilpailun voitto meni Norjaan, hopea Ruotsiin ja pronssi Islantiin. Saatujen pisteiden perusteella Singapore oli neljäs ja Suomi viides.
Osakilpailussa Suomi palkittiin toiseksi parhaana uutena kilpailumuotona olleessa Chef’s Table -sarjassa, jossa valmistettiin 12 hengelle kuuden ruokalajin menukokonaisuus, joka sisälsi mm. kylmiä ja lämpimiä sormisyötäviä, pääruoan, vegaanisen annoksen, jälkiruoan ja petit fourseja.

– Suoritus oli eheä ja hyvä, kaikki meni suunnitelmien mukaan. Kisajärjestäjillä oli alussa kilpailukeittiön järjestelyyn liittyviä ongelmia, joka aiheutti meille haasteita. Joukkue kuitenkin tiiviisti suoritustaan pysyen aikataulussa aina serviisin loppuun asti, kertoi Vuojärvi.

Hot Kitchen -kilpailussa Suomen suoritus arvioitiin ns. hopeatason suoritukseksi. Joukkue valmisti kilpailusarjassa 110 hengelle kolmen ruokalajin menun, jossa alkuruokana oli norjalaista ruijanpallasta, pääruokana kotimaista kaniinia ja jälkiruokana viinimarjoja.

– Kaikki meni hyvin ja suunnitellusti. Keittiötyöskentelymme oli parasta, mitä olen kuuden vuoden aikana joukkueen kanssa kisatessa ja harjoitellessa nähnyt, kertoi joukkueen kapteeni Samuel Mikander Hot Kitchen -kilpailusta.

Suomen kokkimaajoukkueessa ovat mukana Katja Tuomainen, Kristian Vuojärvi (joukkueenjohtaja), Emeliina Papinniemi, Eija Kuningas, Joona Lehto, Niall Larjala, Samuel Mikander (kapteeni), Kari Julin, Mikko Pakola, Matias Haapsaari ja Simo Pietarinen.

Kokkiolympialaisissa kansallisten joukkueiden kilpailussa olivat mukana Kanada, Kiina, Kroatia, Kypros, Tsekki, Tanska, Englanti, Suomi, Saksa, Hong Kong, Islanti, Italia, Japani, Malesia, Meksiko, Alankomaat, Norja, Portugali, Puola, Romania, Skotlanti, Ruotsi, Sveitsi, Singapore, Slovenia, Etelä-Afrikka, Ukraina, USA  ja Wales.

Suomen kokkimaajoukkueen kumppanit: Helsingin kaupunki, Electrolux Professional, Electrolux, Suomen Kaasuenergia, Arla Pro, Arvo Kokkonen, Chez Marius, Diversey, Duni, E.Ahlström, eepe.fi, Finnlines, Heino, Heirol, Keuda, Knorr Prosessional, Krea Swiss, Löfbergs, maa- ja metsätalousministeriö, Mercedes-Benz Charterway, Mimis, Pajunen, PCB Creation, Ponthier, Reinin liha, Saimaan ammattiopisto Sampo, Sosa, Suomen Keittiömestarit ry, Sterling, Suomen Lämpömittari, Valrhona, Vihannespörssi, VR, Wernes Gourmetservice, Yaxell

www.ctof.fi@culinaryteamfinland@kokkimaajoukkue

Teksti Virpi Kulomaa, kuvat Eva Tordera Nuño

Share this Post: