Suomen Keittiömestarit käynnistää Young Chefs Club -toiminnan

Suomen Keittiömestarit käynnistää Young Chefs Club -toiminnan

Suomen Keittiömestarit on käynnistänyt nuorille kokeille suunnatun Young Chefs Club -toiminnan, jonka tarkoituksena on edistää verkostoitumista, mahdollistaa kokemusten vaihtoa sekä tukea nuorten osallistumista kilpailutoimintaan.

Young Chefs Clubin ensimmäinen tapaaminen pidetään 16. – 17.6. 2018 Turussa, jonne osallistuu jokaisesta Suomen Keittiömestariyhdistyksen 14 alueyhdistyksestä kaksi nuorta lähettilästä.

Päivien aikana on toisiinsa tutustumisen lisäksi tiedossa monipuolista ohjelmaa. Toiminnanjohtaja Tapio Laine Culinary Team of Finland ry:stä kertoo kokkimaajoukkueen ja tulevan Junior-kokkimaajoukkueen toiminnasta, Mimis Kotipellon puutarha pitää versotastingin ja nuoret saavat äänestää parhaimman neitsytperunan osana Neitsytperunafestivaalia sekä suunnitella yhdessä Young Chefs Clubin tulevaa toimintaa.

Young Chefs Clubin ideana on paitsi verkostoituminen, myös mahdollistaa nuorten tutustuminen kilpailutoimintaan ja osallistuminen yksilö- tai joukkuekilpailuihin siinä vaiheessa, kun sitoutuminen ja osaamisen taso on riittävä.  Lisäksi toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen gastronomian ja alan arvostusta sekä tunnettuutta kotimaassa. Tulevaisuuden suunnitelmissa onkin, että nuoret jalkautuisivat peruskouluihin vierailuille kertomaan kokemuksiaan alan opinnoista ja työstä. Young Chefs Club -toiminnan rahoittamiseksi on suunnitteilla mm. Pop Up -ravintoloiden järjestämistä eri puolella Suomea.

Young Chefs Club on tarkoitettu nuorille 18 – 23 –vuotiaille kokeille. Jäseneksi on helppo liittyä ottamalla yhteyttä tuutori Riikka Mantilaan. Lisätietoja saa myös alueyhdistysten puheenjohtajilta.

Lisätiedot
Riikka Mantila
Young Chefs Club -tuutori
Suomen Keittiömestarit ry.
riikka.mantila@chefs.fi
044 907 3074

Alueyhdistysten yhteystiedot

Kuva: Tanskassa järjestettiin maaliskuussa 2018 Young Chefs Clubin tapaaminen, johon osallistui  nuoria kokkeja Pohjoismaista.

Share this Post: