Suomelle pronssia Pohjoismaiden kokkien ja tarjoilijoiden kisassa

Suomelle pronssia Pohjoismaiden kokkien ja tarjoilijoiden kisassa

Suomen edustajat, Nordic Chef -kilpailun Niko Suomalainen ja Nordic Waiter -kilpailun Chris Angelov, saivat molemmat pronssia 1.6.2019 Islannissa pidetyissä Pohjoismaiden kokkien ja tarjoilijoiden kisassa. Nuorten kokkien sarjassa oli lisäksi Suomen edustajana kisaamassa Johan Kurkela.

“Olen tyytyväinen omaan kisasuoritukseen ja mitalisijoitukseen. Samalla pronssitila jättää sopivan nälkäiseksi tulevia kokkiolympialaisia ajatellen”, kertoi Suomalainen tunnelmistaan kovatasoisen kisan jälkeen.

Kokkikilpailu toteutettiin ns. mystery box -kilpailuna, jossa kisaajilla oli raaka-aineiden julkistamisen jälkeen kaksi tuntia aikaa suunnitella kolmen ruokalajin illallinen 12 henkilölle. Suomalainen oli valmistautunut kisaan tiiviillä harjoittelulla, jonka yhteydessä tehty arvio alkuruoan kalasta, pääruoan lihasta ja jälkiruoan raparperista osuivat oikeaan: pakollisina raaka-aineina alkuruoassa olivat Sterling Halibut, kampasimpukka, islantilainen wasabi ja meritryffeli, pääruoassa karitsanpotka ja -niska sekä peruna. Jälkiruoan ainesosat olivat tummaa suklaa, kaakaopapu, raparperi ja skyr.

Kilpailu toteutettiin 6 tuntia 15 minuuttia kestävänä yksilökilpailuna, jonka lisäksi arvioitiin keittiön ja salin yhteistyöskentelyä. Alku- ja jälkiruoka tarjoiltiin molemmat lautasannoksina ja pääruoasta puolet lautas- ja puolet perinteisenä vatitarjoiluna.

Nordic Chef, Nordic Young Chef ja Nordic Waiter -kilpailut järjestettiin Pohjoismaisen Keittiömestariliiton NKF:n kongressin yhteydessä.

”Kongressi oli todella onnistunut. Kokousten lisksi saimme nauttia upeista maisemista ja illallisista paikallisten keittiömestareiden kodeissa. Islantilaisten vieraanvaraisuus on huippuluokkaa”, kertoi Ulla Liukkonen tunnelmiaan Reykjavikissa pidetyn seminaarin annista.

Hannu Ollila ja Hannu Wiss saivat Cordon Rouge -tunnustukset NKF:n kongressissa Islannissa.

Share this Post: