Suomalaiset ja kiinalaiset keittiömestarit kokkasivat yhdessä

Suomalaiset ja kiinalaiset keittiömestarit kokkasivat yhdessä

Suomen ja Kiinan keittiömestarit kokkasivat 14.10.2019 Helsingissä yhdessä maiden välisen ruoka-alan yhteistyön ja ruokakulttuurin edistämiseksi. Tapahtuma liittyi Suomen ja Kiinan keittiömestareiden allekirjoittaman yhteistyösopimuksen merkeissä, ja sen järjestäjinä toimivat Suomen Keittiömestarit ja yhdistyksen puheenjohtaja Ulla Liukkonen. Suomen osuutta toteuttamassa oli lisäksi Fazerin Culinary Team.

– Olin todella otettu, kun saimme tehdä yhteistyötä kiinalaisten keittiömestareiden kanssa, ja saimme mukaan suomalaista huippuosaamista maakunnista. Tilaisuus onnistui todella hyvin, ja myös yhteistyökumppaneiltamme tuli kiitosta. Kahden erilaisen kulttuurin maut kohtasivat hyvin, Ulla Liukkonen iloitsee.

Tilaisuuteen saapui Kiinasta 25 huippukeittiömestaria, jotka yhteistyössä suomalaisten keittiömestareiden ja yhteistyökumppaniyritysten kanssa valmistivat ja tarjoilivat noin 120 kutsuvieraalle menukokonaisuuden, joka ilmentää molempien maiden ruokakulttuuria, -osaamista ja raaka-aineita.

– Olen todella onnellinen ollessamme kauniissa Helsingissä kertomassa kiinalaisesta ruokakulttuurista. Suomen Keittiömestariyhdistys on tunnettu kansainvälisesti. Tänä iltana olemme yhdessä luoneet upean illallisen ja haluamme ilmaista kiitollisuutemme tästä tapahtumasta. Arvostamme tätä tilaisuutta todella paljon. Tämä ilta syventää tietoisuutta toisemme ruokakulttuurista ja syventää ystävyyttä yli rajojen. Toivomme että kaikki nautitte, Kiinan Keittiömestariyhdistyksen puheenjohtaja sanoi tilaisuudessa.

Yhdessä toteutetun illallisen tavoitteena oli edistää verkottumista ja tukea siten osaltaan mukana olevien toimijoiden ja yritysten välistä yhteistyötä tulevaisuudessa. Tilaisuus on jatkoa vuonna 2017 aloitetulle keittiömestareiden väliselle yhteistyölle.

Illallisella ovat mukana järjestävien tahojen lisäksi Suomen edustajina muun muassa maa- ja metsätalousministeriö, MTK ja joukko ruoka-alan yrityksiä.

Kuvia tilaisuudesta

Teksti: Kari Martiala
Kuvat: Virpi Kulomaa

Share this Post: