Suomen Keittiömestarit ja Lagerblad Foods kehittivät yhteistyössä uutuustuotteita

Tiedote 9.9.2020, Suomen Keittiömestarit ry

Suomen Keittiömestarit ja Lagerblad Foods kehittivät yhteistyössä uutuustuotteita

Suomen Keittiömestarit ja Lagerblad Foods ovat kehittäneet yhteistyössä uusia tuotteita horeca-asiakkaille. Syyskuun alussa lanseerattujen ja keittiömestarien tapaan valmistettujen lihapullan ja haukikvenellin tuotekehitykseen on saatu yhteistyön myötä käyttöön laajaa ammattitaitoa.

– Halusimme vastata nykyajan asiakkaiden arvostamiin aitoihin ja luonnollisiin makuelämyksiin. Uutuustuotteissa on vahva käsityön leima ja niiden makumaailmassa on vaalittu suomalaista ruokaperinnettä, kertoo myynti- ja tuotekehit

ysjohtaja Timo Luotonen Lagerblad Foods Oy:stä.

– Ensiluokkaisiin raaka-aineisiin panostaminen on ollut tuotekehityksessä lähtökohtamme, sillä gastronomisesti valmistetut teolliset tuotteet ovat arjen kiireessä tärkeä apu ammattilaiselle, kertoo puheenjohtaja Ulla Liukkonen Suomen Keittiömestareista.

“Mesupullan” työnimellä kehitetyn lihapullan raaka-aineena on käytetty kotimaista naudanlihaa ja haettu makuvivahteita paahdettua pippuria, paistettua sipulia ja voita käyttämällä sekä erottuvuutta rouhealla rakenteella. Perinteinen haukikvenelli on haluttu puolestaan nostaa tuotteena uudelleen arvoonsa, sillä sen avulla saa kätevästi monipuolisuutta esimerkiksi lounaalla suosittujen kalaruokien tarjontaan.

Tuotekehitysyhteistyössä on huomioitu näkökulmana myös vastuullisuusasiat. Kypsäpakasteena myytäviä tuotteita voidaan hävikin hallitsemiseksi valmistaa kätevästi kysynnän mukaan ja ne ovat muunneltavissa helposti käyttämällä lisäkkeenä sesongin kasviksia.

Lagerblad Foodsin valikoimissa myynnissä olevat uutuustuotteet on varustettu yhteistyön merkiksi Suomen Keittiömestareiden tunnuksella.

Lisätiedot

Johtaja Timo Luotonen, Lagerblad Foods Oy, 041 516 1422
Puheenjohtaja Ulla Liukkonen, Suomen Keittiömestarit ry, 050 352 9006

Lagerblad Foods Oy on 1998 perustettu Helsingin Tukkutorilla toimiva ruokatalo, joka valmistaa perinteitä vaalien tuotteita hotellien ja ravintoloiden vaativiin tarpeisiin. Yritys työllistää noin 35 ammattilaista. Lisätiedot www.lagerbladfoods.fi

Suomen Keittiömestarit ry on valtakunnallinen yhdistys, joka toimii alueellisten keittiömestariyhdistysten keskusjärjestönä, ammattitaidon ja -tiedon edistäjänä sekä tekee yhteistyötä alalla toimivien yhteisöjen, yritysten ja yksityisten kesken. Yksi toiminnan keskeisimmistä tavoitteista on edistää suomalaista ruokakulttuuria ja korkealaatuista keittotaitoa. Lisätiedot www.chefs.fi.

Share this Post: