Nuorille suunnitteilla video ja tietoaineistoa kokin ammatista 

By Virpi Kulomaa|23.10.2020|Ajankohtaista|0 comments

Nuorille suunnitteilla kokin ammattia nostattava video ja tietopaketti
– Jenny ja Antti Wihurin rahastolta tukea hankkeelle

Suomen Keittiömestarit ry ja Viestintävalkea Oy ovat saaneet Jenny ja Antti Wihurin rahastolta apurahan yhteistyöhankkeena toteuttavalle videolle ja tietosivustolle, jonka tarkoitus on edistää nuorten kiinnostusta kokin uramahdollisuuksista ja nostaa esille alan vetovoimaisuustekijöitä.

“Alan suurimpana haasteena on jo pidemmän aikaa ollut vakava pula ammattitaitoisista kokeista, joita tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa. On todella hienoa, että olemme saaneet Jenny ja Antti Wihurin säätiöltä tukea tärkeään viestintätyöhömme alan houkuttelevuuden lisäämiseksi”, kertoo puheenjohtaja Ulla Liukkonen Suomen Keittiömestarit ry:stä. 

Yhteistyöhankkeelle myönnetyn 12.000 euron apurahan avulla tuotettavan viestintämateriaalin tavoitteena on lisätä nuorten kiinnostusta ja tietoisuutta kokin koulutusta ja alan työtä kohtaan sekä korostaa korkeatasoisen osaamisen merkitystä kotimaisen ruokakulttuurin edistämisessä.

“Nuorten työelämän arvot ovat murroksessa, joten tulemme korostamaan tietoaineistossa alan vetovoimaisuustekijöitä, kuten käsillä tekemisen taidon merkitystä, alan yhteisöllisyyttä sekä monipuolisten urapolkujen mahdollisuutta. Lisäksi tavoitteena on nostaa esille ammattiin kiinteästi liittyvää ruokakulttuurin vaalimisen ja jatkuvan osaamisen kehittämisen merkitys”, toteaa hankkeen projektipäällikkö Virpi Kulomaa Viestintävalkea Oy:stä.

Vallitseva koronatilanne on ollut äärimmäisen haasteellinen koko majoitus- ja ravitsemisalalle, joka voi heikentää tulevaisuuden ammatinvalintaa suunnittelevien kiinnostusta alan koulutukseen. Suomen Keittiömestarit on panostanut nuorten tukemiseen aktiivisesti mm. Young Chefs Club -toiminnan kautta, ja tuotettava viestintäaineisto tukee samaa teemaa.

Viestintämateriaalina tuotettava video ja chefs.fi -sivuilla julkaistava tietoaineisto valmistuu keväällä 2021, jonka jälkeen materiaalit ovat vapaasti kaikkien hyödynnettävissä alan esittelytarkoituksissa.

Suomen Keittiömestarit ry on keittiömestariyhdistysten valtakunnallinen keskusjärjestö, jonka tarkoituksena on edistää jäsentensä ammattitaitoa ja -tietoa, lisätä tietämystä alasta ja sen merkityksestä yhteiskunnalle, edistää alan yhteistyötä ja suomalaista ruokakulttuuria sekä tukea alan kilpailutoimintaa.

Viestintävalkea Oy on viestintäalan yritys, joka on erikoistunut tuottamaan sisältöjä ympäristöissä, joissa tarvitaan ruokaan, ravitsemisalaan ja ammattikeittiöihin liittyvää asiantuntemusta. 

Lisätiedot

Tiedotamme SKM:n jäseniä hankkeen etenemisestä loppuvuoden aikana.

Virpi Kulomaa, hankkeen projektipäällikkö, viestinnän suunnittelija
Viestintävalkea Oy, 040 592 8752, virpi@viestintavalkea.fi

Ulla Liukkonen, puheenjohtaja
Suomen Keittiömestarit ry, 050 352 9006, ulla.liukkonen@chefs.fi

Share this Post: