Maakunnalliset tuotteet edistävät ruoka-alaa ja kestävää kehitystä

Suomen Keittiömestarit ry
26.10.2019, Lappeenranta

Julkilausuma:
Maakunnalliset tuotteet edistävät ruoka-alaa ja kestävää kehitystä

Suomen Keittiömestarit ry haluaa tukea maakunnallisten ruokatuotteiden entistä vahvempaa esille tuomista. Ne viestivät puhtaista raaka-aineistamme ja vahvasta ruokaosaamisestamme sekä edistävät samalla ruokamatkailua ja kestävää kehitystä.

Puhtaat raaka-aineet, jäljitettävyys, turvallisuus ja eettiset toimintatavat ovat tärkeitä kotimaiseen ruokaan liittyviä arvoja, kuten myös ympäristön ja ilmaston hyvinvoinnista huolehtiminen. Maakuntien rikas ruokaperinne, paikalliset upeat raaka-aineemme ja vahva ruokaosaamisemme muodostavat näiden kanssa ruokakulttuurimme peruspilarin.

Ruoalla on keskeinen rooli alueellisen identiteetin luomisessa ja ruokamatkailun edistämisessä. Tähän me keittiömestarit voimme vaikuttaa konkreettisesti oman työmme ja toimintamme kautta. Paikallisten raaka-aineiden ja tuotteiden hyödyntäminen tuovat makuelämysten lisäksi maakuntiin tärkeää aluetaloudellista hyvinvointia.

Ruokaan liittyvät monimerkitykselliset arvot ja vahvuudet tulisi jatkossa nostaa esille ja meidän tulisi viestiä niistä yhteistyössä entistä aktiivisemmin, toinen toistamme tukien. Tämän viestin edistämisessä voivat olla mukana kaikki ruokaketjun toimijat aina ruoantuottajista ja -valmistajista teollisuuteen asti.

Suomen Keittiömestarit ry

Lisätiedot

Puheenjohtaja Ulla Liukkonen
ulla.liukkonen@chefs.fi, 050 352 9006

Tiedotus Virpi Kulomaa, Viestintävalkea (mm. kuvatiedustelut)
virpi@viestintavalkea.fi, 040 592 8752

Share this Post: