Kesäisiä perunareseptejä
Kesäisiä perunareseptejä
Elämme nyt kesän parasta aikaa, kun uudet perunat ovat nousseet ja ovat parhaimmillaan. Me suomalaiset olemme keväisin hulluina parsaan, miksemme olisi myös uusiin perunoihin. Paras lisäke uudelle perunalle on voi tai voikastike, myös silli tai muu suolakala käyvät hyvin. Kun keität perunoita, keitä ne suolavedessä ja jätä hieman kovaksi. Sammuta virta ja anna perunoiden kypsyä jälkilämmöllä. Kokeile myös alla olevia maukkaita ja helppoja reseptejä. Reseptit on tuotettu yhteistyössä JEPOn kanssa.
Lämmin varhaisperunasalaatti
Keitä pestyt varhaisperunat suolalla maustetussa vedessä kypsiksi. Anna jäähtyä ja leikkaa perunoista noin 0,5 cm:n viipaleita ja asettele viuhkaksi. Laita päälle esim. punaista mätiä, mustapippuria myllystä, smetanaa ja koristele ruohosipulilla. Kokeile myös kylmäsavulohen tai graavikalan kanssa.
Hölskyperunat
1 kg kypsiä uusia perunoita tai JEPO kypsä pikkuperuna
2 dl smetanaa
1 nippu tilliä
1 nippu ruohosipulia
50 g voita
suolaa
Laita kattilaan kypsät perunat, pilkottu tilli ja ruohosipuli, sulatettu voi ja lopuksi smetana. Laita kansi päälle ja hölskytä perunoita. Hölskyperunat ovat hyvä lisäke kalalle.
Varhaisperunaohukainen
4 annosta
125 g perunalunta kylmänä, esim. JEPO muusiperunasta
½ dl maitoa
1 rkl perunajauhoa
1 kananmuna
1 valkuainen, vatkattuna
1 rkl kuohukermaa
timjamia
suolaa
voita paistamiseen
4 siivua varhaisperunaa, keitettynä
Tee perunalunta. Kiehauta maito ja sekoita joukkoon perunalumi sekä perunajauho. Lisää kananmuna, valkuainen, kerma, timjami ja suola. Paista neljä pyöreää ohukaista n. 3 min molemmin puolin ohukaispannussa. Ennen kuin käännät ohukaisen ensimmäisen kerran, niin upota jokaiseen ohukaiseen varhaisperunaviipale.
Yhteistyössä