Julkilausuma: Kotimainen ruoka on ylpeydenaihe

Suomen Keittiömestarit ry:n Talvipäivät
9.2.2019, Pori

Julkilausuma: Kotimainen ruoka on ylpeydenaihe

Suomalaiset ruoantuottajat, elintarvikkeet ja ruokaosaaminen ovat olleet viime aikoina näyttävästi esillä kansainvälisesti. Ulkomailla maukasta, puhdasta ja vastuullisesti tuotettua suomalaista ruokaa osataan arvostaa.

Suomen korkeatasoinen ruoantuotanto ja tuotteemme ovat meille keittiömestareille sydämen asia. Ruoan alkuperällä on väliä. Me keittiömestarit kannatamme sekä kannustamme sen ilmoittamista asiakkaille näkyvästi toimipaikoissamme. Kertomalla kotimaisten tuotteiden käytöstä lisäämme luottamusta siihen, että tarjoamamme ruoka on laadukasta ja turvallista. Lisäksi se tuo esille paikallisia tuottajia ja lähialueen raaka-aineita ja on meille kilpailuetu, joka vahvistaa Suomen ja samalla koko Pohjoismaiden asemaa houkuttelevana ruokamatkailukohteena.

Suomessa tuotettujen raaka-aineiden ja tuotteiden esille nostaminen on paitsi vastuumme, myös kunnia-asiamme, joiden kautta vahvistamme suomalaisen ruokakulttuurin näkyvyyttä ja perinteiden sekä paikallisten tuotteiden säilymistä osana rikasta ruokakulttuuriamme. Se on ruokakulttuurimme vaalimis- ja edistämistyötä, johon haluamme haastaa kanssamme mukaan muutkin ruoka-alan toimijat.

Suomen Keittiömestarit ry
Ulla Liukkonen
Puheenjohtaja


Suomen Keittiömestarit ry:n hallituksen jäsenet, vas. Petri Selander, Hannele Mäkinen, Ulla Liukkonen, Markku Ojala, Riikka Mantila, Harri Ruutiainen ja Timo Lehtinen.
Kuva: Virpi Kulomaa

Share this Post: