Ilmoittaudu Luomukokki-kilpailuun

Ilmoittaudu Luomukokki-kilpailuun

Kestävään gastronomiaan keskittynyt Luomukokki-kilpailu järjestetään 6.-7.3.2019 Fastfood & Cafe&Ravintola -messuilla Helsingissä. Kilpailu on tarkoitettu keittiöammattilaisille ja ilmoittautuminen kilpailijaksi on auki 31.1.2019 asti.

Luomukokki-kilpailun tarkoituksena on edistää luomuosaamista ja luomuraaka-aineiden käyttöä ammattikeittiöissä. Kilpailuannosten arvioinnissa otetaan huomioon kestävät raaka-aineet ja valmistusmenetelmät gastronomisten kriteereiden rinnalla.

Ilmoittautuminen ja kilpailutehtävät

Ennakkotehtävä

Kilpailun ennakkotehtävänä on reseptikilpailu, jossa suunnitellaan luomukasvisruoka-annos (lakto-ovo) 10 hengelle ja kuvataan yksi esimerkkiannos. Kriteereinä ovat annoksen raaka-aineiden yhteensopivuus ja makujen harmonia. Lisäksi arvioidaan reseptin raaka-aineiden käyttömääriä ja hävikin minimointia. Annoksissa on käytettävä luomutuotteita monipuolisesti ja löydyttävä vähintään 4 erilaista komponenttia. Reseptin lisäksi tulee kirjoittaa lyhyt motivaatiokirje ja perustella miksi luomuruoka on osallistujalle tärkeää.

Annoskuva ja reseptiikka 10 hengelle, motivaatiokirje sekä kilpailijan lyhyt esittely lähetetään 31.1.2019 mennessä osoitteeseen info@proluomu.fi

Semifinaali ja finaali 

Reseptikilpailun avulla raati valitsee kahdeksan semifinalistia, joista neljä pääsee finaaliin. Kilpailun finalistit julkistetaan helmikuussa 2019. Semifinaali ja finaali järjestetään Fastfood & Cafe & Ravintola -messujen yhteydessä: semifinaalit 6.3.2019 ja finaali 7.3.2019.

Kilpailijoita avustaa liiketalousopisto Perhon opiskelijat, joka auttavat esivalmistustöissä, siivoamisessa ja työvälineiden löytämisessä. Assistentit eivät saa valmistaa/kypsentää ruokaa eivätkä noutaa kilpailijan raaka-aineita.

Tuomaristo

Kilpailun tuomareina on tunnettuja kestävän gastronomian ammattilaisia. Päätuomarina toimii keittiömestari ja vuoden 2016 vuoden luomukokki Benjamin Frostell. Muut tuomarit ovat Filip Langhoff (Ask ja Jord), Toni Kostian (Grön ja Way) ja Simona Milazzo (Sicapelle) sekä lehdistön edustajana Aromin päätoimittaja Heli Koivuniemi. Kilpailun virallisena johtajana toimii lehtori ja keittiömestari Sampo Kantele.

Luomukokki-kilpailun järjestävät EkoCentria, Liiketalousopisto Perho ja Pro Luomu ry.  Yhteistyössä ovat mukana EasyFairs Finland Oy, Metos Oy ja Valio Oy.

Lisätiedot
Proluomu/luomukokki

Share this Post: