Young Chefsit tapasivat Noormarkun Ruukissa

Young Chefsit tapasivat Noormarkun Ruukissa

Suomen Keittiömestareiden Young Chefs Clubin edustajat kookontuivat 22. – 24.3.2019 tapaamisen Noormarkun Ruukkiin. Aiheena oli ruoan alkuperä ja sen matka lautaselle, lähiruoka ja villiyrttien hyödyntäminen sekä ruukkien omavaraisuus.

Keittiö- ja ravintolatoimenpäällikkö Jukka Luojukosken johdolla nuoret tutustuivat Ruukin toimintaan ja ruokafilosofiaan. Luojukoski kertoi, että alueelta pyydetty riista käsitellään omalla teurastamolla ja alueen sähkö saadaan vesivoimalla Ahlströmien maiden halki kiemurtelevasta Noormarkunjoesta.

Mukana olleet Fazer Culinary Teamin jäsenet Tapio Bergström ja Antti Tynkkynen kertoivat nuorille Fazerista ja kilpailutoiminnasta. Lisäksi päästiin pilkkimään Enträskin erämaajärvelle ja nauttimaan tilan omista raaka- aineista, erityisesti riistasta, valmistettuja ruokalajeja, kuten hirvimakkaroita ja hirvivorschmackia.

“Matkan aikana Young Chefs Clubin jäsenet tulivat tutuiksi ja jokainen varmasti loi kestäviä suhteita toinen toiseensa. Tämä oli ainutlaatuinen, inspiroiva ja yhdistävä kokemus. Ahlströmin Ruukki on ainut laatuaan Pohjoismaissa, ehkä jopa koko maailmassa. Raaka-aineen matka luonnosta asiakkaan lautaselle ja sen tarkka seuranta on todella esimerkillistä ja ehdoton valttikortti ravintola-alalla. Tähän yhdistettynä vaatimaton tapa tehdä intohimoista työtä, ilman tarpeetonta kilpailua osoittaa sen, että ravintola-alalla on tärkeää panostaa siihen mitä itse tekee, antamatta muiden vaikuttaa omaan suoritukseensa,” pohtivat Turun alueen Young Chefs -edustajat Aake Suonpää  ja Neea Kelloniemi tapaamisen annista.

Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Satakunnan Keittiömestariyhdistyksen kanssa.

Teksti Riikka Mantila
Kuvat Riikka Mantila ja Ari-Pekka Aaltonen

 

 

Share this Post: