Suomi kilpailee voitosta kokkien MM-finaalissa

By Virpi Kulomaa|27.06.2018|Ajankohtaista|0 comments

Suomi kilpailee voitosta kokkien MM-finaalissa

Suomen edustaja Kristian Vuojärvi. Kuva: Eva Tordera Nuño

”Kotimaiset metsäsienet, juurekset ja perinteiset ruoanvalmistusmenetelmät, kuten savustaminen, suolaaminen ja pikkelöinti tulevat näkymään kilpailumenussamme, kertoo Kristian Vuojärvi, 34, joka edustaa assistenttinsa Mikko Pakolan kanssa Suomea kokkien maailmanmestaruuskilpailujen finaalissa Malesiassa 12. – 13.7.2018.

Maailmamestaruudesta mittelöivät Global Chefs Challenge -yksilökilpailussa 20 maan edustajat ja Suomi on valittu mukaan suoraan rankinglistalta kokkimaajoukkueen Erfurtin Culinary Olympics 2016 -kisamenestyksen perusteella.

”Kilpailusta on tulossa kovatasoinen, sillä kaikilla mukana olevalla mailla on kova taitotaso. Haasteita myös riittää, sillä esimerkiksi raaka-aineiden käyttäytyminen kosteassa ilmanalassa voi tuoda tullessaan yllätyksiä”, kertoo Vuojärvi, jolla on vankka kilpailukokemus ja joka toimii myös Suomen kokkimaajoukkueen johtajana. Suorituksessaan hän luottaa pitkäjänteiseen harjoitteluun, urheilutaustasta virinneeseen kovaan voitontahtoon ja kunnianhimoon.

Nuorten alle 25-vuotiaiden kokkien sarjassa Suomea edustaa Niall Larjala, joka selvisi mukaan tiukoista alkukarsinnoista kymmenen parhaimman maan joukkoon. “Tämä on mahtava tilaisuus itseni haastamiseen ja upea mahdollisuus tavata alan huippuammattilaisia”, Larjala toteaa tyytyväisenä.

”Kisat tarjoavat loistavan foorumin suomalaisen osaamisen ja ruokakulttuurin esittelyyn. Puhtaita raaka-aineitamme ihannoidaan tällä hetkellä ympäri maailmaa”, kertoo puheenjohtaja Ulla Liukkonen Suomen Keittiömestarit ry:stä, joka yhteistyökumppaneineen on mahdollistamassa suomalaisten kilpailuun osallistumisen.

Suomen Keittiömestarit kuuluu kokkien maailmanliitto WACS:iin, joka toimii Kuala Lumpurissa pidettävien MM-kisojen ja sen yhteydessä olevan kansainvälisen konferenssin järjestäjänä. Tapahtumaan on osallistumassa 4000 kokkia yli sadasta maasta.

Niall Larjala (vas.) ja Mikko Pakola.¨

Lisätiedot
Kristian Vuojärvi
Joukkueenjohtaja
Suomen Kokkimaajoukkue
045 8908 590

Ulla Liukkonen
Puheenjohtaja
Suomen Keittiömestarit
050 3529 006

chefs.fi
worldchefs.org
globalchefschallenge.org

Share this Post: