Liittopäiviä ja 70-vuotisjuhlaa vietettiin Tampreella kulttuurin ja hyvän ruoan merkeissä

By Virpi Kulomaa|10.02.2020|Ajankohtaista|0 comments

Liittopäiviä ja 70-vuotisjuhlaa vietettiin Tampreella kulttuurin ja hyvän ruoan merkeissä

Virpi Kulomaa 10.2.2020 09:04

Suomen Keittiömestareiden liittopäiviä ja 70-vuotisjuhlaa vietettiin 7.2. – 9.2.2020 Tampereella verkottumisen, kulttuurin ja hyvän ruoan merkeissä. Tapahtumaan osallistui yli 400 keittiömestaria Suomesta sekä ulkomailta ja yhdistyksen yhteistyökumppaneita. Samalla juhlistettiin tapahtuman järjestelyistä vastanneen Pirkanmaan Keittiömestareiden 40-vuotisjuhlaa.

Kaksipäiväisen tapahtuman monipuolinen ohjelma sisälsi sääntömääräisten liittokokouksen lisäksi verkottumista ja Tampereen kulttuurielämään tutustumista.Mestarit valtasivat Hakametsän jäähallin katsomon perjantaina 7.2.20 järjestetyssä Tappara – Kärpät jääkiekko-ottelussa. Liittokokous pidettiin lauantaina 8.2.20 Tampereen yliopistolla, jonka jälkeen oli vuorossa kaupungin vastaanotto upealla Tampereen Raatihuoneella. Iltajuhlassa Scandic Rosendahlissa kuultiin tervehdyksiä sekä nautittiin Pirkanmaan Keittiömestareiden suunnittelema, paikallisia raaka-aineita kunnioittava juhlamenu.

”Suomen Keittiömestarit ry on toiminnallaan edistänyt suomalaista ruokakulttuuria ja korkealaatuista keittotaitoa jo 70 vuoden ajan. Yhdistys tuo yhteen alan ammattilaisia, jakaa tietoa ja kehittää osaamista. Maailmalla suomalaiset keittiömestarit tunnetaan korkeasta ammattitaidostaan. Tästä osoituksena on menestyksenne kansainvälisissä kilpailuissa, joka edelleen nostaa suomalaisen ruoanlaittotaidon arvostusta”, onnitteli tasavallan presidentti Sauli Niinistö yhdistystä tervehdyksessään.

Kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallio maa- ja metsätalousministeriöstä muistutti juhlapuheessaan ruokakeskustelun monista näkökulmista ja kuinka tärkeässä roolissa keittiömestarit ovat ruoan maun vaalijoina sekä yhdessä syömisen ilon tuojina.

Puheenjohtaja Ulla Liukkonen Suomen Keittiömestareista nosti kiitospuheessaan esille toiminnan tavoitteena olevan ammattilaisten välisen yhteistyön, jota on tehty kaikkien alueyhdistysten ja yhteistyökumppaneiden kanssa pitkäjänteisesti ja sydämellä jo 70 vuoden ajan.

Juhlatilaisuudessa jaettiin myös tunnustuspalkintoja. Suomen Keittiömestariyhdistys kutsui kunniajäsenekseen kansliapäällikkö Jaana Husu-Kallion maa- ja metsätalousministeriöstä. Toimituspäällikkö Heikki Kähkönen Viidestä Tähdestä palkittiin Vuoden ruokatoimittajana ja viestintäyrittäjä Virpi Kulomaa Viestintävalkeasta Vuoden tiedottajana. Venäjän federaation kansallisen keittiömestariyhdistyksen presidentti Viktor Beljaev luovutti yhdistyksen korkeimman kunniamerkin nykyiselle puheenjohtaja Ulla Liukkoselle.

”Liukkonen toimii hyvässä yhteistyössä niin kansainvälisellä tasolla kuin naapurimaiden kanssa. Mitalli on myös osoitus ystävyydestä ja maailmanrauhasta, jota kokit ja ruuanlaitto välittävät”, totesi Beljaev palkitsemisperusteissaan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tunnustus myönnettiin myös yhdistyksen entisille puheenjohtajille Martti Lehtiselle ja Lasse Lundqvistille.

Tampereella pidettyjen liittopäivien järjestelyt olivat onnistuneet ja anti monipuolinen. Päivien aikana nousi esille myös tärkeä hyvinvointiteema ja keino, jolla jokainen keittiömestari voisi helposti osallistua auttamaan kollegoitaan ja läheisiään. Suomen Keittiömestarit haastoivatkin kaikki alueyhdistykset ojentamaan kätensä ja järjestämään jäsenistölleen verenluovutuskampanjan. Parhaan tuloksen saavuttanut alueyhdistys palkitaan vuoden päästä järjestettävillä Keittiömestareiden talvipäivillä.

Seuraavat liittopäivät pidetään 2022 Turussa.

Suomen Keittiömestarit ry on valtakunnallinen yhdistys, joka toimii Suomessa olevan 14 alueellisen keittiömestariyhdistysten keskusjärjestönä. Yhdistyksen tarkoituksena on toimia jäsenistönsä ammatillisten ja sosiaalisten etujen valvojana sekä ammattitaidon ja -tiedon edistäjänä ja kehittäjänä, lisätä tietämystä alasta ja sen merkityksestä yhteiskunnalle sekä edistää yhteistoimintaa alalla toimivien yhteisöjen, yritysten ja yksityisten kesken. Yksi keskeisimmistä tavoitteista on edistää suomalaista ruokakulttuuria ja korkealaatuista keittotaitoa. Yhdistys tukee alan kilpailutoimintaa Suomessa ja ulkomailla. Suomen Keittiömestarit ry on Pohjoismaiden keittiömestariliiton NKF:n ja maailmanliitto Worldchefsin jäsen.

Lisätiedot

Puheenjohtaja Ulla Liukkonen, Suomen Keittiömestarit ry, 050 352 9006
Varapuheenjohtaja Hannele Mäkinen, Pirkanmaan Keittiömestarit ry, 040 701 0906
Tiedottaja Virpi Kulomaa, Viestintävalkea Oy, 040 5928752 (mm. kuvatiedustelut)

Kuvat: Sanna Hillberg

Suomen Keittiömestarit ry
www.chefs.fi

Liittopäivien kuvatunnelmia someseinällä:
http://www.chefs.fi/someseina/

https://www.epressi.com/tiedotteet/kulttuuri-ja-taide/suomen-keittiomestareiden-liittopaivia-ja-70-vuotisjuhlaa-vietettiin-tampereella-kulttuurin-ja-hyvan-ruoan-merkeissa.html

Share this Post: