Kotimainen ruoka toi Pohjolan Perunan ja Suomen Keittiömestarit saman pöydän ääreen

Pohjolan Peruna Oy ja Suomen Keittiömestarit ry ovat sopineet yhteistyöstä vuodelle 2023. Sopimus tarjoaa option myös vuosille 2024-2025. Yhteistyön aloittaminen on luontevaa jatkoa työlle, jota molemmat osapuolet ovat tehneet kotimaisen ruokakulttuurin edistämiseksi. Pohjolan Perunan tuotteet ovat tuttu näky keittiömestareiden keittiöissä.

”Pohjolan Peruna on ensimmäinen suomalainen teollisen mittakaavan perunanjalostaja, jonka toiminta käynnistyi Pohjois-Pohjanmaalla vuonna 1962. Tehdas käsittelee ja jalostaa pääasiassa omien sopimusviljelijöiden perunaa noin 40 milj. kiloa vuodessa. Horeca- ja suurkeittiöpuolelle suunnatun Mestari-tuotemerkin tuotteet ovat ammattilaisten hyvin tuntemia ja suosimia. Ne ovat myös tutkitusti vastuullisia valintoja”, kertoo Pohjolan Perunan horeca-ryhmän avainasiakaspäällikkö Miia Kopsala.

Pohjolan Peruna toimii Raahen Vihannissa noin sadan hehtaarin luonnonkauniilla tontillaan. Peruna tulee lähialueen sopimusviljelijöiltä, kuten on tullut jo yli 60 vuotta. Yhteistyö on jatkunut monien viljelijöiden kanssa useita vuosia ja jopa vuosikymmeniä yli viljelijäsukupolvien.

”Pohjolan Perunan tuotteiden kotimaisuusaste on helppo muistaa: se on pyöreät 100 %. Peruna on kotimaista ja kotimaisen viljelijän viljelemää. Tuotteet valmistetaan kotimaisin voimin kotimaisessa yrityksessä. Jopa tuotteiden valmistuksessa käytettävä energia on kotimaista. Se tulee omasta bioenergialaitoksesta, jota pyöritetään kotimaisella osaamisella”, kertoo Pohjolan Perunan markkinointijohtaja Jami Teirikari.

Pohjolan Perunan tuotemerkkejä ovat ammattikäyttöön tarkoitettu Mestari, kuluttajapuolella perinteinen Mummon sekä nykypäivän tiedostaville kotikokkaajille suunnattu ROOTY. Tuotevalikoimaan kuuluu erilaiset kuivatuotteet, pakasteet, tuoretuotteet ja valmisateriat. Lue lisää Mestari-tuotteista: https://www.mestariperunat.fi 

Share this Post: